Pravěk

18. února 2008 v 18:00
Tak se mi podařilo udělat všechny zkoušky i v Čechách, tak jsem si mohla konečně trošku oddychnout, takže zbyl čas i na malou oslavu narozenin v Praze. Vydali jsme se do "Pravěku" čili do restauračního zařízení s názvem Doba kamenná. Patří do sítě "pravěkých" hospod, ale jediná má i program. Pravěká žena nás přivítala svým: "Agóóój, poďte dál, ty se jmenovat jak?" a pak nám dala "hamáčky, papáčky" a "bumbáčky". Všechna jídla byla samozřejmě psaná "po jejich" a objednávalo se písemně do notýsku. Poté se přivolala obsluha chrastěním či tleskáním. Dali jsme si turovu močku (rozuměj černé pivo) a Zabirovo (spousta druhů masa - kebab z jelena, vyuzené ptačí nohy, propíchnutá prasečí panenka, cuketové špalky, pečené cibulové obruče, roztrhané brambory, kukuřičné šišky, rozpečená dýňovka, omáčka z kouře a dýmu a turovo vyteklé voko). Nikdy jsem tolik masa nesnědla, ale sladké tečce jsem nemohla odolat - Trha - tvarohový trhanec s rozinkami a malinovou omáčkou. Mezitím nás pralidé bavili: šaman přinesl pravý oheň, návrat z lovu, obětování panen, pravěká hudba. Jestli máte chuť na netradiční oslavu, tak určitě doporučuju Pravěk (ale připravte na to svou peněženku :-).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Albert Albert | Web | 20. února 2008 v 21:49 | Reagovat

Teď jsem se dívala na fotky a musím uznat, že mě to jídlo celkem zaujalo. Fakt zajímavý nápad. A kde že se taková hospůdka dá sehnat? :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.